Powered By Blogger

6.7.08

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΩΝΑΣΗ







Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση, διάσημου επιχειρηματία, και της Τίνας Λιβανού. Αν και μεγάλωσε μέσα στην χλιδή τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν απο τον χωρισμό των γονιών της. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώθηκε σε αυτές.
Μόλις στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατα 27 χρόνια μεγαλύτερο κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή, και σε τρίτο τον Ρώσο Σέργκεϊ Καουζόφ, ο οποίος είχε ένα γυάλινο μάτι. Πραγματοποίησε έναν ακόμη τελευταίο γάμο, με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο πλέι-μπόυ της εποχής με τον οποίο απέκτησε και την Αθηνά Ωνάση. Με τον Τιερί χώρισαν λίγο αργότερα. Τα τελευταία χρόνια ετοιμαζόταν να παντρευτεί με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής αλλά επήλθε ο θάνατός της πριν προλάβει να πραγματοποιηθεί.
Απεβίωσε το 1988 στην Αργεντινή απο έμφραγμα λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Ενταφιάστηκε στον Σκορπιό. Μετά τον θάνατό της όρισε με την διαθήκη της πενταμελές συμβούλιο για την διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν μετά την ενηλικίωσή της στην κόρη της Αθηνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: