22.5.08

Ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στο Παρίσι και αποτελεί το σύμβολο αυτής της πόλης. Το έργο αυτό το κατασκεύασε ο Γάλλος μηχανικός Γουσταύος Άιφελ, ο οποίος είχε κάνει πολλές μελέτες πάνω στις σιδηροκατασκευές. Ο Πύργος είναι φτιαγμένος από σίδηρο και ζυγίζει 6.900 τόνους. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1887 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 1889. Όλο το έργο έχει μορφή τετραγωνικής πυραμίδας και το στηρίζουν τέσσερα τετράπλευρα βάθρα. Έχει ύψος 300,51 μέτρα. Σήμερα όμως το ύψος του φτάνει τα 320,15 μέτρα, γιατί στον τρούλο του έχει τοποθετηθεί και η κεραία της γαλλικής τηλεόρασης. Ο πύργος αποτελείται από τρεις ορόφους και η ανάβαση σ’ αυτούς γίνεται με κλιμακοστάσια και ανελκυστήρες. Στον τελευταίο όροφο υπάρχουν εργαστήρια μετεωρολογίας και τηλεοπτικών εγκαταστάσεων.


Ο Πύργος της Πίζας είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ιταλίας. Βρίσκεται στην Πιάτσα ντελ Νουόβο και αποτελεί το κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού. Είναι ένα μαρμάρινο οικοδόμημα και αποτελείται από οχτώ σειρές κιονοστοιχιών που χωρίζονται η μια από την άλλη με οριζόντια διαζώματα. Στο εσωτερικό του έχει μια σπειροειδή σκάλα με 293 σκαλοπάτια. Η φήμη που έχει αποκτήσει ο Πύργος οφείλεται στην κλίση που παρουσιάζει προς τη νότια πλευρά του. Η κλήση αυτή οφείλεται στη χαλαρότητα του εδάφους και συντελέστηκε αργά-αργά αλλά σταθερά επί αιώνες. Το ύψος του Πύργου είναι 55,4 μέτρα στο νότιο άκρο της οροφής του, ενώ στο βόρειο άκρο της φτάνει τα 56,24 μέτρα. Η κατασκευή του Πύργου της Πίζας ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το1350 και ως εμπνευστής του θεωρείται ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.
Ο πύργος της Βαβέλ... και μια νέα εφεύρεση!

Και όλη στη γη μιλούσαν την ίδια γλώσσα και με όμοιες λέξεις. Και έγινε και κινήθηκαν αυτοί από ανατολάς και βρήκαν μία πεδιάδα στη γη του Σενναάρ και κατοίκησαν εκεί. Και είπε ο κάθε άνθρωπος στο διπλανό του: «Ας φτιάξουμε πλίνθους και ας τους βάλουμε στη θερμότητα της φωτιάς». Κι έτσι οι πλίνθοι έγιναν γι΄ αυτούς πέτρες και η λάσπη έγινε πηλός. Και είπαν: «Ας οικοδομήσουμε για μας μία πόλη και έναν πύργο που η κορυφή του να φτάνει στον ουρανό και ας φτιάξουμε για εμάς ένα όνομα κι ας διασκορπιστεί η φήμη μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και κατέβηκε ο Κύριος, είδε την πόλη και τον πύργο που έφτιαξαν οι υιοί των ανθρώπων. Και είπε ο Κύριος: «Ιδού! Αυτοί είναι το ίδιο γένος και μιλούν την ίδια γλώσσα και να τι άρχισαν να φτιάχνουν. Τώρα πως θα συγκρατηθούν σε όλα όσα σχεδιάσουν να κάνουν; Ας κατεβούμε και ας τους προκαλέσουμε σύγχυση στη γλώσσα, ώστε ο καθένας να μην καταλαβαίνει τη γλώσσα του διπλανού του.
Και τους διασκόρπισε ο Κύριος από εκεί σε ολόκληρη τη Γη και σταμάτησαν να χτίζουν την πόλη και τον πύργο. Γι' αυτό, ονομάστηκε Βαβέλ (Σύγχυσις), γιατί εκεί ο Κύριος μπέρδεψε τις γλώσσες σε όλη τη Γη και εκεί τους διέσπειρε σε ολόκληρη τη Γη. Γένεσις, κεφ.11:1-9
Σύμφωνα με το ενδέκατο κεφάλαιο της Γένεσις της Βίβλου, η Βαβέλ ήταν ένας πύργος που χτίστηκε από όλη την ανθρωπότητα με σκοπό να φτάσει στον ουρανό. Οι άνθρωποι λέγεται ότι φάνηκαν πολύ εγωιστές, γιατί θέλανε να γίνουν πιο σπουδαίοι από τον Θεό που τους δημιούργησε. Έτσι, ο Θεός σταμάτησε τις προσπάθειές τους, μπερδεύοντας τις γλώσσες που μιλούσαν, ώστε να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Έτσι, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να κατασκευάζουν τον πύργο. Διασκορπίστηκαν σε διάφορα σημεία της γης. Αυτός ο μύθος χρησιμοποιείται για να εξηγήσει την ύπαρξη των διαφορετικών γλωσσών και φυλών.
rnd = Math.floor(Math.random()*900000)+100;
now = parseInt((new Date()).getTime());
burst="?"+rnd+":?";
document.write("");
document.write("");
var flash_src= "http://ads3.adman.gr/banners/wangle/indiana/300x250.swf";
var flash_click = "http://furious.adman.gr/click/1555/4704//";
var flash_width = "300";
var flash_height= "250";
var flash_image = "";
var flash_tag = "";
var adman_flash_version =0 ;
var flash_popup = "";
Επιστήμονες φιλοδοξούν να κατασκευάσουν μία συσκευή άμεσης μεταγλώττισης
Συσκευή που μπορεί να γκρεμίσει τα γλωσσικά σύνορα μεταξύ των ανθρώπων, αναπτύσσεται από αμερικανούς επιστήμονες. Όσοι την χρησιμοποιούν, δεν έχουν παρά να προφέρουν σιωπηρά μία λέξη στη μητρική τους γλώσσα, ώστε να μεταφραστεί αυτόματα και να εκφωνηθεί στον απέναντί τους.
Οι ερευνητές δήλωσαν πως το αποτέλεσμα έμοιαζε σα να έβλεπε κανείς ένα μεταγλωττισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το σύστημα που περιγράφεται λεπτομερώς στο "New Scientist" δεν έχει αναπτυχθεί στην πληρότητά του, αλλά σύμφωνα με μελέτες ειδικών, αποτελεί δείγμα για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.