Powered By Blogger

30.11.11

Ιστορία της γέννησης του Χριστού




Angeles - Comentarios e Imágenes!









Angeles - Comentarios e Imágenes!





Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη εορτή της χριστιανοσύνης. Η γέννηση του Θεανθρώπου πραγματοποιήθηκε για την σωτηρία του ανθρώπου.
Το ιστορικό της γέννησης
Όταν η Ρώμη ήταν μια σπουδαία αυτοκρατορία και την διοικούσε ο Καίσαρας Αύγουστος, στο μικρό χωριό της Ναζαρέτ κατοικούσαν ο Ιωσήφ και η Μαρία...
'Oταν η Ρώμη ήταν μια σπουδαία αυτοκρατορία και την διοικούσε ο Καίσαρας Αύγουστος και το Ισραήλ διοικούνταν από τον Βασιλιά Ηρώδη, στο μικρό χωριό της Ναζαρέτ κατοικούσαν ο Ιωσήφ και η Μαρία. Ο Ιωσήφ ήταν...... ξυλουργός και η Μαρία μια μικρή κοπέλα που σύντομα θα γινόταν γυναίκα του.
Η Μαρία είπε στον Ιωσήφ για ένα όνειρο στο οποίο την είχε επισκεφτεί ένας άγγελος και της είχε πει ότι είχε επιλεχθεί για να γίνει η μητέρα του Υιού του Κυρίου και το όνομά του θα ήταν Ιησούς. Μία μέρα ο αυτοκράτορας έβγαλε αναγγελία ότι όλοι θα έπρεπε να εγγραφούν για έναν νέο φόρο. Τους δόθηκε η διαταγή να επιστρέψουν στις πόλεις που είχαν γεννηθεί.
Ο Ιωσήφ και η Μαρία άφησαν την Ναζαρέτ για να πάνε στην Βηθλεέμ. Η Μαρία που ήταν έγκυος και κοντά να γεννήσει ήταν ανεβασμένη σε ένα γαϊδουράκι ενώ ο Ιωσήφ περπατούσε δίπλα της.

Ταξίδευαν για πολλές μέρες και ξεκουράζονταν μόνο την νύχτα. 'Oταν έφτασαν στην Βηθλεέμ ήταν νύχτα. 'Eψαξαν για ένα μέρος να ξεκουραστούν, όμως δεν υπήρχαν άδεια δωμάτια στο πανδοχείο. Και καθώς τους έδιωχναν ο Ιωσήφ ανέφερε ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος και ετοιμόγεννη. Ο πανδοχέας τους λυπήθηκε και τους είπε ότι υπάρχουν μερικές σπηλιές κοντά στα βουνά όπου έμεναν οι βοσκοί



Angeles - Comentarios e Imágenes!


Δεν υπάρχουν σχόλια: