Powered By Blogger

14.6.09


Εκκλησίες

Η Παναγία των ΠαρισίωνΟ καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame de Paris) είναι ένας από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης. Άρχισε να κτίζεται το 1163 και ολοκληρώθηκε το 1345. Οι δύο πύργοι του έχουν ύψος 69 μέτρα καθένας, ενώ το μήκος όλης της εκκλησίας φτάνει τα 130 μέτρα και το πλάτος της τα 45 μέτρα. Συνολικά έχει χωρητικότητα 9.000 ατόμων.

Η εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου (Saint Sulpice). Η σημερινή εκκλησία άρχισε να χτίζεται το 1649 και ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα.

Η βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Basilique de Sacré-Coeur) είναι ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον λόφο της Μονμάρτρης, στο υψηλότερο σημείο της πόλης, μετά τον Πύργο του Άιφελ. Άρχισε να χτίζεται το 1876 και ολοκληρώθηκε το 1914.

Συγκοινωνία
Η πόλη διαθέτει πυκνό δίκτυο μετρό, το οποίο συνδέεται με προαστειακά δίκτυα (RER) και περιφερειακά δίκτυα (Urbaine). Διαθέτει, επίσης, σιδηροδρομική σύνδεση με όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας.

Περιβάλλεται από πυκνό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι την συνδέουν με κάθε σημείο της επικράτειας. Διαθέτει, επίσης, δύο διεθνή αεροδρόμια, το παλαιότερο Ορλί (Paris Orly) [5], στα νότια της πόλης, και το νεότερο Σαρλ ντε Γκωλ (Paris Charles de Gaulle)στα βόρεια, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης [6].

Δεν υπάρχουν σχόλια: